Are you a webmaster? Find out how to easily add Textise to your web site.


This page has been Textised!
The original page address was https://www.nrc.nl/nieuws/2019/01/12/achttien-doden-bij-brand-in-afkickkliniek-ecuador-a3534310?share=1

N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

Achttien doden bij brand in afkickkliniek Ecuador
De politie denkt dat de brand is aangestoken door patiënten in de kliniek.

   
  • Belia Heilbron
    12 januari 2019
   
[Image: Bij een brand in een afkickkliniek zijn vrijdag zeker achttien mensen om het leven gekomen.]  
Bij een brand in een afkickkliniek zijn vrijdag zeker achttien mensen om het leven gekomen.  Foto Ernesto Guzman Jr/EPA  
Bij een brand in een afkickkliniek in Ecuador zijn vrijdag zeker achttien mensen om het leven gekomen. Ook zijn acht mensen gewond geraakt. Dat melden de autoriteiten, aldus persbureau AFP.

De kliniek stond in een voorstad van Guayaquil, de economische hoofdstad van Ecuador in het zuidwesten van het land. Raul Ledesma, gouverneur van de provincie Guayas, zei dat op het moment van de brand tussen de dertig en veertig mensen in het pand aanwezig waren.

De brand is volgens de politiechef waarschijnlijk veroorzaakt doordat patiënten in de kliniek een stapel matrassen in de brand hadden gezet. De politiechef dacht dat de patiënten misschien hoopten te ontsnappen uit de kliniek. De directie van de kliniek is opgepakt, meldt de president van Ecuador Lenin Moreno op Twitter. “De verantwoordelijken zijn al gearresteerd. We zullen niet toestaan ​​dat de dood van onschuldige mensen ongestraft blijft.”

De regiogouverneur heeft op Twitter zijn medeleven betuigd met de nabestaanden. Hij bracht een bezoek aan de plek van de ramp en beloofde dat “de nationale overheid alle noodzakelijke steun zal bieden”.

[Image: Twitter avatar]   raulclementelh  Raúl Ledesma Huerta  Ante el llamado de emergencia al @ECU911_, acudimos a las calles 26 y la I, en el suburbio de #Guayaquil, donde se registró un incendio estructural en una clínica de rehabilitación. Coordinamos la atención inmediata de la emergencia.
@GoberdelGuayas https://t.co/Px9KCoBdxo
  12 januari 2019 @ 01:07 
  Volgen 
Opmerkingen? Mail ons
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt. U kunt ons ook anoniem een tip geven.


Toevoegen aan
+  verzameling
Meest gelezen
Lees ook deze artikelen


  Textise: Back to top

  This text-only page was created by Textise (www.textise.net) © Textise - CPC LLC
  To find out more about our product, visit Textise.org.