Are you a webmaster? Find out how to easily add Textise to your web site.


This page has been Textised!
The original page address was https://www.nrc.nl/nieuws/2019/06/16/claudia-de-breij-en-pieter-derks-genomineerd-voor-cabaretprijs-poelifinario-a3963866?share=1

Onbeperkt toegang tot alle artikelen op nrc.nl    
N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

Claudia de Breij en Pieter Derks genomineerd voor cabaretprijs Poelifinario
Cabaret  Acht voorstellingen zijn genomineerd voor de Poelifinario, voor drie categoriën (entertainment, engagement en kleinkunst). Drie cabaretiërs maken kans op talentprijs Neerlands Hoop.

  16 juni 2019
  Leestijd 1 minuut
[Image: Claudia de Breij maakt met haar voorstelling #Nu kans op de cabaretprijs Poelifinario.]  
Claudia de Breij maakt met haar voorstelling #Nu kans op de cabaretprijs Poelifinario.  Foto Hans Peter van Velthoven  
Acht voorstellingen, voor drie verschillende categorieën, maken dit jaar kans op de Poelifinario. Dit weekend zijn de nominaties bekendgemaakt voor de VSCD-Cabaretprijzen.

Genomineerd voor de Poelifinario (voor „het meest indrukwekkende programma van het afgelopen seizoen”) in de categorie engagement zijn: Jan Beuving met Rotatie, Claudia de Breij met #NU, Pieter Derks met Voor wat het waard is en Louise Korthals met Alles is er.

Genomineerd voor in de categorie entertainment zijn: Lenette van Dongen met Paradijskleier en Vrijdag en Sandifort met Voorlopig voor altijd. Genomineerden in de categorie kleinkunst zijn: Theo Nijland met En de rest is onzin en Peter van Rooijen met Liefde, dood & zwaartekracht.

Grootste toekomstperspectief
Voor aanstormende talenten is er de Neerlands Hoop, voor de cabaretier „met het grootste toekomstperspectief”. Hiervoor zijn dit jaar drie voorstellingen genomineerd: Anne Neuteboom met Kijk haar gaan, Peter Pannekoek met Later was alles beter en Alex Ploeg met Ultimatum.

De prijs is enigszins gedevalueerd doordat niet alle cabaretiers zichzelf willen aanmelden voor een nominatie bij de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD). Onder meer de vroegere winnaar André Manuel, Daniël Arends, Micha Wertheim, Patrick Laureij en Marc-Marie Huijbregts werken niet mee aan de prijs.

De Cabaretprijzen worden 30 september uitgereikt in theater Diligentia in Den Haag. Er is geen geld aan de prijs verbonden. Van de winnaars worden portretfoto’s gemaakt door Corb!no (Maarten Corbijn). Die komen te hangen in de foyer van Diligentia.

Correctie (16 juni 2019): In een eerdere versie van dit stuk stond dat Katinka Polderman een van de cabaretiers is die niet meewerkt aan de Poelifinario. Dat klopt niet. Hierboven is dat aangepast.

NRC Cultuurgids

Wat moet je deze week zien, horen of luisteren? Onze redacteuren tippen en recenseren

Een versie van dit artikel verscheen ook in NRC Handelsblad van 17 juni 2019
Een versie van dit artikel verscheen ook in nrc.next van 17 juni 2019
Opmerkingen? Mail ons
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt. U kunt ons ook anoniem een tip geven.


Toevoegen aan
+  verzameling
Lees ook deze artikelen


    Textise: Back to top

    This text-only page was created by Textise (www.textise.net) © Textise - CPC LLC
    To find out more about our product, visit Textise.org.