Are you a webmaster? Find out how to easily add Textise to your web site.


This page has been Textised!
The original page address was https://www.nrc.nl/nieuws/2019/06/16/bertens-verliest-finale-in-rosmalen-ondanks-vijf-matchpoints-a3963869?share=1

Onbeperkt toegang tot alle artikelen op nrc.nl    
N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

Bertens verliest finale in Rosmalen, ondanks vijf matchpoints
Kiki Bertens verloor de finale in Rosmalen van de 28-jarige Riske. Ze gaf vijf matchpoints uit handen. Het is de tweede titel voor de Amerikaan Riske.

  16 juni 2019
  Leestijd 1 minuut
[Image: Kiki Bertens heeft de finale van het grastoernooi verloren van de Amerikaanse Alison Riske.]  
Kiki Bertens heeft de finale van het grastoernooi verloren van de Amerikaanse Alison Riske.  Foto Koen Suyk/ANP  
Tennisster Kiki Bertens heeft zondag de finale van het grastoernooi van Rosmalen verloren. De als eerste geplaatste Bertens liet in de finale tegen de Amerikaanse Alison Riske, de nummer 61 van de wereld, vijf matchpoints onbenut. Ze verloor met 0-6 7-6 (3) 7-5. Bertens gaf een voorsprong van 6-0 en 4-1 uit handen. Het was de eerste keer dat Bertens de finale in een grastoernooi had behaald.

[Image: Twitter avatar]   WTA  WTA  When you save five championship points…and then take your first! Incredible, @Riske4rewards ! 😍 https://t.co/HS4l2rSJvp  16 juni 2019 @ 13:02 
  Volgen 
De partij werd halverwege de derde set, bij een stand van 3-3, enige tijd onderbroken wegens de regen. Na de onderbreking wist de aangeslagen Bertens geen antwoord meer te vinden op het agressieve spel van Riske.

Behandeling
De schrik was groot toen Bertens in de beginfase van de tweede set uitgleed. Ze liep meteen naar haar bankje en kreeg een behandeling buiten de baan, waardoor de partij meer dan vijf minuten stillag. Bertens keerde rennend terug op het centrecourt en dat werd met een luid applaus ontvangen. Met een ingepakt bovenbeen leek ze de finale tot een goed einde te brengen, maar Riske zorgde voor een anticlimax in Rosmalen.

Bertens won vijf punten meer dan Riske en sloeg veertien aces, tegen nul aces voor haar tegenstandster. Binnen een half uur had ze de eerste set al op zak en niets leek haar eerste grastitel in de weg te staan.

NRC Sport

Elke zondagochtend de beste sportverhalen uit NRC en de rest van de wereld.

Met agressief tennis wist Riske, die veelvuldig het net opzocht, maar liefst vijf wedstrijdpunten weg te werken: drie op 5-4 in de tweede set en twee bij 6-5. Zelf verzilverde ze in de derde set na twee uur en twintig minuten haar eerste wedstrijdpunt.

Voor de 28-jarige Riske is het de tweede titel uit haar loopbaan. In 2012 was ze de sterkste op het WTA-toernooi in het Chinese Tianjin. (ANP)

Opmerkingen? Mail ons
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt. U kunt ons ook anoniem een tip geven.


Toevoegen aan
+  verzameling
Meest gelezen
Lees ook deze artikelen


    Textise: Back to top

    This text-only page was created by Textise (www.textise.net) © Textise - CPC LLC
    To find out more about our product, visit Textise.org.