Ossity is our latest product. It's a search hub and web research tool. Try it now for free!


This page has been Textised!
The original page address was https://www.googlelinks.ir/

رفتن به نوشته‌ها
[Image: چرا رحمت‌الله رئیسی به جومونگ معروف بود؟]   چرا رحمت‌الله رئیسی به جومونگ معروف بود؟


خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ و ادب:  کتاب «جومونگ یا ابوزینب» دربرگیرنده خاطرات رحمت الله رئیسی از شش ماه اسارت به دست مسلحین سوری و ۴۸ پاسدار حاضر در سوریه، چندی است توسط انتشارات سوره مهر منتشر شده است.

رحمت‌الله رئیسی به دلیل شکنجه های زیاد، دچار سردرد شدید شده و به همین خاطر تکه پارچه ای را به سر خودش می‌بست. سایر پاسدارهای همبند وی برای شوخی او را که شبیه جومونگ شده بود، جومونگ صدا می‌زدند. ابوزینب هم نام جهادی وی در سوریه بود که رزمنده های مدافع حرم برای حفظ هویت خود، از این‌اسامی استفاده می‌کردند.

آزاده جهان احمدی نویسنده و پژوهشگر با نگاهی به کتاب جومونگ یا ابوزینب یادداشتی نوشته که با عنوان «جومونگ در زندان جیش‌الحر» در اختیار خبرگزاری مهر قرار گرفته است.

در ادامه مشروح این‌یادداشت را می‌خوانیم؛

جومونگ یا ابوزینب اگر طرح جلد خوبی ندارد؛ محتوای جذابی دارد. جذاب به این معنا که ما به واسطه تجربه سخت و عجیب راوی آن یعنی رحمت‌الله رئیسی سر از زندان یک گروه تروریستی در سوریه در می‌آوریم. آن هم در سال‌های ابتدایی دهه ۹۰ شمسی. و این یعنی قابی دقیق‌تر و شفاف‌تر از آنچه تاکنون در تلویزیون دیدیم.

وقت جنگ تحمیلی از راه رسید؛ بالاخره این مملکت نیازمند مقابله با دشمنی بود که رسماً اعلام کرده بود چشم به خاک ما دارد و این یعنی تهدید تمامیت ارضی کشورمان. آن هم در شرایطی که ما یک انقلاب اجتماعی و سیاسی بزرگ و عمیقی را پشت سر گذاشته و در ابتدای راه جدید بودیم. هجوم، آنقدر قوی و گسترده بود که چاره‌ای جز استفاده از نیروهای مردمی در کنار نیروهای مسلح نبود. از همان موقع هم عده‌ای که کنج عافیت گزیده بودند زبان به طعن همین نیروهای جان بر کف گشادند که شما برای تلویزیون و یخچال و فلان و بهمان به جنگ می‌روید.

مخلص کلام اینکه آدم‌ها همان سابق‌ها هستند. شبیه به هم می‌آیند و می‌روند و تاریخ مدام تکرار می‌شود. رحمت الله رئیسی هم خودش است در بستر تاریخ. یک شیرازی ساده و با صفا که دل در گرو انقلاب اسلامی و شخص آقاروح الله دارد. از همان آدمهایی که برای این دل در گروبودن و نهادن با افتخار هزینه هم می‌دهند و از احدی هم طلبکار نیستند. کتاب «جومونگ یا ابوزینب» به خاطرات پاسدار «رحمت‌الله رئیسی» از شش‌ماه اسارات در سوریه می‌پردازد. بخش اول کتاب با عنوان «بند یک» از دوران قبل از انقلاب و کودکی رئیسی در یکی از روستاهای شهر اقلید از توابع استان فارس آغاز می‌شود و در ادامه از مدرسه رفتن تا فعالیت‌های انقلابی و حضورش در جبهه جنگ ایران و عراق را روایت می‌کند.

در این بخش ما با یک سیر منسجم از زندگی سوژه روبرو هستیم. اما سیری که حاصل خاطرات راوی است. یعنی نویسنده از دل مصاحبه‌ای که در اختیارش قرار گرفته است در یک طرح کلی و کلان خاطراتی را در بستر زمان انتخاب کرده که به معرفی راوی کمک می‌کند. در این بخش استفاده از لهجه بومی اقلید نقطه قوت کار است. و البته نویسنده در پاورقی معادل لغات را آورده است. سرعت بیان اتفاقات در این بخش نسبتاً تند است. ظاهراً چون نویسنده و راوی تمرکز خود را بر بخش دوم زندگی و خاطرات رحمت گذاشته‌اند نیازی به تفصیل در این بخش نمی‌بینند. هرچند همین حدود صد صفحه در بند یک برای آشنایی با سوزه به قدر کافی به نظر می‌رسد.

اما بخش دوم که مورد علاقه زیاد خود من هم بوده ماجرا و اتفاقات حضور راوی در سوریه است. ناظر به بخش اول این سیاهه گفتم که تاریخ مدام تکرار می‌شود رحمت‌الله هم جایی ایستاده است که باید. امروز که دی ماه ۱۴۰۳ است گروه تروریستی تحریرالشام سوریه را گرفته و نظام سیاسی تحت حاکمیت بشار اسد سقوط کرده است. در سالهای ابتدایی دهه نود که دولت اسلامی عراق و شام یعنی داعش اعلام موجودیت کرد اوضاع با الان تومنی صنار توفیر داشت.

داعش در جلوی دوربین سر می‌برید و چاقوی سرخ از رنگ خون گلوی آدمها را بالا آورده و تهدید می‌کرد هیچ حرمی از تخریب در امان نیست. و هیچ عقیده‌ای الاّ آنچه آنها به آن مومن هستند قابل پذیرش. فقط هم همین‌ها نبود. تهدید مرزها و حرم در ایران اصل ماجرا بود. و داعش هم فقط یکی از گروه و نیروهای تروریستی که در سوریه و عراق حضور داشت.

حالا این یادداشت هم خیلی مجال ندارد که به چند و چون ماجرا بپردازم لکن فقط به همین اشاره بسنده می‌کنم که حضور مستشاری ایران در خارج از مرزهایش باز هم یک عده عافیت‌طلب بی‌نظر و بصر را زبان دراز کرده که اینها سربازان بشار هستند. خوب راستش من توقع از این جماعت ندارم اما دست‌کم این کتاب در بخش دوم خوب نشان می‌دهد که چرا دخالت ایران در سوریه برای جمع کردن بساط این گروه لازم بوده است. نه با تحلیل که بیشتر با متن حوادث و فرامتن گریزناپذیر آن. و البته که گفتن ندارد با گذشت آن سالها هم تحریرالشام هم خوب می‌داند و هم دستهای پشت پرده که نمی‌توان با آن تصویر رعب‌آور و توهین به مقدسات و عقاید دیگران ماند و حکومت کرد.

بخش دوم کتاب با عنوان «بند دو» به حضور رحمت‌الله همراه چند تن از پاسداران دیگر در سوریه اشاره دارد که در سال ۱۳۹۱ برای آموزش نظامیان سوری وارد دمشق می‌شوند. نکته غافلگیرکننده و جذاب ماجرا جایی‌ست که راننده این ۴۸ پاسدار منافق و یا بهتر است بگویم آدم‌فروش از آب در می‌آید و همین هم موجب می‌شود رحمت و همراهانش با قرار گرفتن در تله گروه جیش‌الحر و اسارت، چندین بار تا نزدیکی اعدام بروند. اما عنوان عجیب کتاب از کجا آمده؟ از روحیه خود آقای رئیسی که در تمام مدت اسارت بدون ناامیدی و خستگی دنبال فرار بوده است. به همین دلیل دوستانش او را جومونگ صدا می‌زدند.

در این بخش از همان ابتدا و بدون مقده‌چینی ماجرای اسارت رحمت روایت می‌شود. به قول خود رحمت همه چیز با آن فرمان قف قف شروع شد. شروع شد و چه شروع و امتدادی! رحمت میگوید وقتی مسلحین وارد اتوبوس آنها شدند اصلاً قصد نداشتند تا تن به اسارت بدهند. دلیلش هم مشخص یود. آنها جوانانی بی‌تجربه نبودند بلکه مردانی ورزیده و جنگ دیده بودند. به نظرشان می‌توانستند به راحتی از پس این تروریست‌ها در بیایند. منتهی فرمانده چیزی میگوید که نطق هه انها بسته می‌شود. سردار صفری می‌گوید ایران هنور درگیری در منطقه نداشته و اگر ما الان درگیر شویم می‌فهمند ایران نیروی نظامی فرستاده است و می‌شود خوراک رسانه‌های خارجی.

آدم در بند دنبال کوچکترین نشانه برای ردی از آزادی است. رحمت هم از این قاعده مستثنی نیست بعد از اسارت، روزها و برخوردهای بسیار ترسناک و عجیب و تکان‌دهنده یکی از موضوعاتی که کورسویی از امید برای او باقی می‌گذارد؛ خوابهایی است که می‌دیده.خواب هایی که بشارت آزادی به او می‌دادند. او دنبال تفسیر و تعبیر خواب‌ها می‌گشته و بعد از آزادی هم مشخص می‌شود همه خوابها صادقه بودند.

در بخش‌هایی از کتاب می‌خوانیم؛ «دو روز بود که دیگر خبری از همان یک دانه خرمای گندیده و نان خشک هم نبود سراغمان هم نمی‌آمدند از ضعف چشمانم سیاهی می‌رفت؛ هر چند که روزهای قبلش هم با نوروری و یادگاری و اکبری و بیدقی و حاج آقا روزه می‌گرفتیم نان و خرمایی را که ساعت ده صبح می‌دادند، موقع سحر با بلند شدن بانگ خروس از خانه‌های اطراف می‌خوردیم. کته جو را هم اما حالا دیگر که ساعت چهار عصر می‌آوردند موقع افطار می‌خوردیم. همان غذای بخور نمیر هم نبود هر چه هم ابومحمد استراق سمع کرد که از سروصدای نگهبان‌ها چیزی دستگیرش شود، برای ما آب و نان نشد. آخر از بس به ابو محمد نالیدیم تا خبری ازشان بگیرد، با نگهبانی صحبت کرد. فهمیدیم که بین گروههای خودشان درگیری شده تعداد زیادی هم کشته شدند.به ابو محمد گفته بود درخواستی نکنید که همه ناراحت‌اند. بالاخره بعد از دو روز، صدای زنجیر آمد بلند شدم نشستم نگهبان در چوبی پایین را هم باز کرد و دو تا بسته ماکارانی پرت کرد داخل… همین طور که داشت می‌رفت داد زد؛ (کلوا لکی لا تموتوا؛ بخورید تا نمیرید) نمی‌دانستم بروم طرفش یا نه. ابومحمد سر پاکت را باز کرد. یک نخش را برداشت و گذاشت دهانش» صفحه ؛۱۳۳




منیع: خبرگزاری مهر

ارسال شده در  جولای 1, 2025 دسته‌ها  کتاب برچسب‌ها  ابوزینب, داعش, معرفی کتاب  برای چرا رحمت‌الله رئیسی به جومونگ معروف بود؟  دیدگاهی بنویسید  [Image: بازدید وزیر ارشاد از نمایشگاه کتاب تهران]   بازدید وزیر ارشاد از نمایشگاه کتاب تهران


به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در سی و ششمین دوره نمایشگاه کتاب تهران از این رویداد فرهنگی بازدید کرد. 

صالحی ضمن حضور در بخش بین‌الملل از غرفه کشورهای مختلف حاضر در نمایشگاه امسال بازدید کرد. 

 

غرفه قطر، ترکیه، یمن، عمان، تاجیکستان، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، بنیاد سعدی و …از جمله غرفه‌هایی بود که صالحی با حضور در آنها، به گفت‌وگو با دست‌اندرکاران پرداخت. 

انتهای پیام/



منبع: خبرگزاری تسنیم

ارسال شده در  جولای 1, 2025 دسته‌ها  کتاب برچسب‌ها  اخبار ادبیات و نشر  برای بازدید وزیر ارشاد از نمایشگاه کتاب تهران  دیدگاهی بنویسید  [Image: شاهنامه نشان می‌دهد مناسب‌ترین شکل دولت برای ایران نوع متمرکز آن است]   شاهنامه نشان می‌دهد مناسب‌ترین شکل دولت برای ایران نوع متمرکز آن است


به گزارش خبرگزاری مهر، سی و چهارمین نشست تخصصی شاهنامه پژوهی با حضور شاهنامه پژوهان و جمعی از شعرا، ادبا و فعالان فرهنگی کشور به دبیری محمد رسولی، شاهنامه شناس و دانش آموخته حقوق سیاسی (عمومی) در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

در این‌نشست که تاریخ ایران در دوره منوچهر پیشدادی واکاوی شد، موضوع واگذاری بخشی از شرق ایران توسط منوچهر شاه به زال، به روش علمی و حقوقی تشریح و ناگفته‌هایی از شاهنامه که تاکنون بیان نشده بود، بیان شد.

محمد رسولی در این‌نشست گفت: با روش‌های علمی میان رشته‌ای متوجه می‌شویم، کشور ما ایران در آن دوران از نظر شکل دولت، که در دانشگاه‌های امروز در قالب درس «اشکال دولت و کشور» تدریس می‌شود، کشوری تک‌بافت یعنی دولت بسیط اما از نوع تک بافت پیچیده بوده که ویژگی‌های چنین دولتی در حقوق عمومی و علوم سیاسی عبارت‌اند از: ۱. اعمال قدرت سیاسی توسط دولت مرکزی ۲. وجود یک قانون اساسی برای کل کشور پهناور آن روز ایران زمین ۳. وجود انواع وحدت، یعنی وحدت ساختار، وحدت جماعت (شمول تصمیمات فرمانروایان بر کلیه گروه‌های انسانی به طور تساوی) و ۴. وحدت سرزمین (تبعیت سراسر قلمرو کشور از قدرت دولت به طور یکسان و کامل).

وی افزود: از توجه به شاهنامه که کتاب روایتگر تاریخ ایران است به خوبی دریافته می‌شود که همیشه و همچنان مناسب‌ترین شکل دولت (به معنای اعم دولت) برای ایران، نوع یک‌پارچه و متمرکز آن است و ایرانیان ده هزار سال است با این روش مناسب به بقای خود ادامه داده و به رشد تمدن بشری کمک شایانی کرده‌اند.




منیع: خبرگزاری مهر

ارسال شده در  ژوئن 29, 2025 دسته‌ها  کتاب برچسب‌ها  ایران, خانه اندیشمندان علوم انسانی, دولت مرکزی, شاهنامه, محمد رسولی  برای شاهنامه نشان می‌دهد مناسب‌ترین شکل دولت برای ایران نوع متمرکز آن است  دیدگاهی بنویسید  [Image: فروش ۲۲۷ میلیارد ریالی در نمایشگاه کتاب]   فروش ۲۲۷ میلیارد ریالی در نمایشگاه کتاب


به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نخستین نشست خبری سخنگوی سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران عصر امروز پنجشنبه 18 اردیبهشت در دومین روز نمایشگاه برگزار شد.

ابراهیم حیدری سخنگو و قائم مقام نمایشگاه کتاب در سخنانی با تبریک دهه کرامت، از تلاش همه کسانی که از خلیج‌فارس پاسداری کردند، قدردانی کرد و افزود: در روز نخست، طبیعتا مشکلات و ضعف‌هایی در حوزه اجرا وجود داشته که از ناشران و بازدیدکنندگان عذرخواهی می کنم، تلاش می‌کنیم تا امروز پایان وقت به حد توان و در حد نسبی وضعیت را مطلوب کنیم.

وی ادامه داد: امسال بخش‌های اجرایی نمایشگاه به تشکل‌ها و انجمن‌های حوزه نشر واگذار شده و در این بخش توجه ما بیشتر به نظارت هدایت و حمایت این حوزه بوده است.

حیدری به  خالی بودن برخی غرفه‌ها اشاره کرد و گفت: برخی ناشران از شهرستان آمده‌اند و مقداری دیر به نمایشگاه رسیدند. برخی هم نتوانستند حضور داشته باشند که با ناشران دیگر جایگزین شدند.

حیدری با اشاره به خدمات پست گفت: تاکنون 40‌ هزار مرسوله پستی تا ساعت 15 و 40  داشتیم که  طی پنج روز نخست، به دست مخاطبان می‌رسد.

وی با اشاره به آمار فروش نیز گفت: تا ساعت 15 امروز  فروش بخش مجازی 227 میلیارد و 850 میلیون و 993 هزار و 520 ریال بوده است.

قائم مقام نمایشگاه از ثبت‌نام صد هزار و 638  دانشجو و طلاب برای دریافت بن کارت خبر داد و 11 هزار و 144 نفر از اعضای هیات علمی نیز برای دریافت یارانه ثبت نام کرده اند. در بخش سازمان‌ها و نهادها نیز 370 ثبت‌نام ثبت شده است.

حیدری درباره ضعف در اطلاع‌رسانی محیطی نیز گفت:  من امروز این موضوع را شخصا رصد کردم و در جلسه ستاد اجرایی بررسی شد ، قرار است تابلوهای راهنما‌ و ‌‌مسیریابی اطلاع‌رسانی شود و امروز به شکل جدی این موضوع  دنبال خواهد شد.

وی با اشاره به  یارانه بخش حضوری نیز گفت: طبق آیین نامه می‌توانیم به دانشجویان مراکز فرهنگی و طلاب کمک کنیم. امسال دو بخش معلمان مولف و مروج و تا حدودی دانش آموزان مروج و برگزیده حوزه کتابخوانی به  حماست وزارت ارشاپ  اضافه شدند، همچنین در راستای سیاست‌های نظام جمهوری اسلامی در عدالت  فرهنگی،  تلاش کردیم ساز و کاری ایجاد کنیم که با توجه به جمعیت و شاخص‌ها به همه اقشار جامعه خدمات فرهنگی ارائه کنیم، بنابراین هر ایرانی تا سقف مبلغ یک میلیون تومان از یارانه 30 درصدی وزارت ارشاد بهره‌مند می‌شود. امیدواریم با تأمین منابع بیشتر درصد و رقم بیشتری را برای این یارانه بتوانیم جذب کنیم.

انتهای پیام/



منبع: خبرگزاری تسنیم

ارسال شده در  ژوئن 28, 2025 دسته‌ها  کتاب برچسب‌ها  اخبار ادبیات و نشر  برای فروش ۲۲۷ میلیارد ریالی در نمایشگاه کتاب  دیدگاهی بنویسید  [Image: روایت زندگی شهید مدافع حرم علی یزدانی چاپ شد]   روایت زندگی شهید مدافع حرم علی یزدانی چاپ شد


به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «علی آقا» نوشته سمانه خاکبازان به‌تازگی توسط انتشارات روایت فتح منتشر و راهی بازار نشر شده است.

این‌کتاب این‌گونه معرفی شده است؛ درباره مردی است که چون نسیم می‌آید به زندگی‌ات خنکای جان بخشی می‌وزد و می‌رود. اما یاد آن خنکا تا آخرین لحظات حیاتت با تو باقی خواهد ماند؛ روایت پسری شیطان، درس نخوان و عاشق سینما؛ جوانی که آرام و قرار ندارد و اگر هم بخواهد آرام بگیرد دست روزگار او را می‌کشد وسط ماجراهای پر شور و شر ایام. اما بیشتر از همه روایت مردی است دلباخته که تا بخواهی رفیق است و آقا مهندس.

نویسنده «علی‌آقا» می‌گوید کتابش داستان زندگی مردی معمولی نیست؛ تا بخواهی عصبانی‌ات می‌کند؛ کفری‌ات می‌کند؛ متعجبت می‌کند و در نهایت او را دوست خواهی داشت و برایش دلتنگ می‌شوی.

در بخشی از این کتاب می‌خوانیم:

علی آقا همیشه حال و هوای کسی که سفر می‌رود با کسی که می‌ماند فرق دارد. تو هم مثل همه آن‌هایی که سفر می‌روند دلت شاد بود و خبر نداشتی زهرایت تا بغل خاله اش نشست شروع کرد به گریه کردن، آن قدر که اشک زهره سادات را هم در آورد. تنها وحیده سادات بود که آرام به علی آقای اذان گوی نظر کرده مهربانِ شیطانِ عاشقِ سینمای خیلی مرد درس نخوانِ درس بلدِ رفیقِ بصیرِ دلسوزِ دلداده حواس جمعِ دل قرص کنِ نان حلال خورِ دل گنده پدرِ مهندسِ شانتورای جامانده مصممِ عازمش فکر می‌کرد.

این‌کتاب با ۲۱۶ صفحه منتشر شده است.

*پویا فیض پور




منیع: خبرگزاری مهر

ارسال شده در  ژوئن 27, 2025 دسته‌ها  کتاب برچسب‌ها  انتشارات روایت فتح, تازه های نشر, شهدای مدافع حرم  برای روایت زندگی شهید مدافع حرم علی یزدانی چاپ شد  دیدگاهی بنویسید  [Image: عده‌ای به غلط تصور می‌کنند شعر کودک و نوجوان ارزش کمتری دارد]   عده‌ای به غلط تصور می‌کنند شعر کودک و نوجوان ارزش کمتری دارد


انسیه موسویان شاعر کودک و نوجوان در گفتگو با خبرنگار مهر درباره اوضاع امروز شعر کودک و نوجوان گفت: وضعیت شعرهای کودک و خردسال بهتر است اما شعر نوجوان در حال حذف شدن از ادبیات کودک و نوجوان ماست. البته این اتفاق به عوامل مختلفی بستگی دارد که باید آنها را بررسی کرد، ولی من با این صحبت‌ها که چند سالی است حرف از بحران مخاطب می‌زنند مخالف هستم. من شجاعانه می‌گویم ما اصلا بحران مخاطب نداریم. اگر کار خوب نوشته شود و به خوبی عرضه و معرفی شود، مخاطب خودش را پیدا می‌کند.

اعتقادی به بحران مخاطب ندارم 

وی نپرداختن به شعر کودک و نوجوان را یکی از عوامل در کاهش فروش این آثار دانست و گفت: چطور می‌توانیم در جامعه‌ای که پانزده شانزده میلیون دانش‌آموز داریم، از یک کتاب تنها ۵۰۰ نسخه چاپ کنیم؟ این تعداد برای یک خیابان از تهران هم کافی نیست، چه برسد دیگر شهرستان‌ها. آن مخاطب خارج از تهران اصلا این کتاب را دیده؟ درباره‌اش شنیده؟ کتاب‌های این حوزه چقدر در تلویزیون و مطبوعات و… تبلیغ و معرفی شده‌اند؟ پس نمی‌توانیم بگوییم بحران مخاطب داریم، چون این مخاطب اصلا کتاب شعر کودک و نوجوان را ندیده است. اگر کار خوبی تولید شود و خوب معرفی شود، قطعا مخاطبش را پیدا می‌کند.

این شاعر در پاسخ به این سوال که چرا شاعران جوان کمتر از شعر کودک و نوجوان استقبال می‌کنند، گفت: یک تصور اجتماعی غلط وجود دارد که نمی‌گذارد شاعران به سمت شعر کودک و نوجوان بیایند. هنوز که هنوز است عده‌ای شعر کودک و نوجوان را دارای ارزش کمتری می‌دانند و سراغش نمی‌روند. در صورتی که شعر کودک و نوجوان حوزه خاص و مهمی است. کسانی که آگاهانه به سراغ شعر کودک و نوجوان می‌آیند، باید بدانند که این گونه ادبی بسیار تخصصی است.

شعر کودک و نوجوان یک حوزه کاملا تخصصی است 

وی ادامه داد: در حوزه شعر کودک و نوجوان شما علاوه بر اینکه باید در شعر کاملا تسلط داشته باشید و اصول شعر را بدانید و شعر بزرگسال را بشناسید، باید تجربه‌های کودکانه هم داشته باشید و زبان و محتوای شعرتان هم ویژگی‌های مناسب شعر کودک و نوجوان را داشته باشد. نمی‌شود همین‌طوری یک موضوع را انتخاب کنید و برایش شعر بنویسید. شعری که حس‌های کودکانه ندارد و تجربیات نوجوانانه ندارد، موفق نمی‌شود.

موسویان زبان سهل و ممتنع را از ویژگی‌های اصلی شعر کودک و نوجوان معرفی کرد و گفت: زبان شعر کودک یک زبان ساده و روان و در عین حال عمیق است که هرکسی از عهده آن برنمی‌آید. آقای کشاورز چند هفته پیش در جلسه‌ای گفتند باید جا بیفتد که شعر کودک و نوجوان، یک حوزه کاملا تخصصی است. اگر دیگر شاعران را به پزشکان عمومی تشبیه کنیم، شاعران کودک و نوجوان پزشک تخصصی هستند. شما برای این تخصص نیاز به دانستن و تجربه کردن خیلی چیزها دارید.

وی در پایان گفت: برای اینکه شعر کودک و نوجوان رشد کند و شاعران خوبی در این حوزه تربیت شوند، باید درباره شعر کودک و نوجوان در جلسات و دورهمی‌ها و… درباره آن حرف بزنیم و نسل جدید شاعران را آگاه کنیم. با تولید شعر خوب و معرفی آن‌ها، قطعا مخاطب به سمت شعر می‌آید و دوباره شاهد تیراژ بالای کتاب‌های شعر کودک و نوجوان خواهیم بود.




منیع: خبرگزاری مهر

ارسال شده در  ژوئن 25, 2025 دسته‌ها  کتاب برچسب‌ها  ادبیات کودک و نوجوان, انسیه موسویان, شعر, شعر کودک و نوجوان, کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان, کشاورز, نوجوانان  برای عده‌ای به غلط تصور می‌کنند شعر کودک و نوجوان ارزش کمتری دارد  دیدگاهی بنویسید  [Image: شهید رئیسی کار برای «رأی جمع کردن» را شرک‌ می‌دانست]   شهید رئیسی کار برای «رأی جمع کردن» را شرک‌ می‌دانست


به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مراسم رونمایی از دو کتاب «روایت رئیسی» و «برای خدا برای مردم» دقایقی پیش در غرفه «رئیسی عزیز ما» در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار شد.

این دو کتاب که به نویسندگی علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت شهید نوشته شده است، به تشریح شخصیت شهید رئیسی و روایتی از فعالیت‌های این شهید می‌پردازد.

بهادری جهرمی با اشاره به نگارش این دو اثر گفت: خاطرم هست چند سال پیش براساس رشته تحصیلی خودمان مشغول یک کار تحقیقاتی بودیم و هدف مان این بود که بدانیم براساس منظومه فکری رهبر معظم انقلاب، یک حقوق دان چه تکالیفی دارد و چگونه باید عمل کند؟ پس از شهادت آیت الله رئیسی، تصمیم گرفتیم کار دیگری مبتنی بر بیانات و گفتمان شهید رییسی انجام بدهیم؛ وقتی این کتاب را می‌نوشتیم، به طرز مشهودی متوجه شدیم که شهید رییسی شاگرد مکتب فکری مقام معظم رهبری بوده است. بسیاری از ابعاد فکری رهبر انقلاب در این موضوع خاص در اندیشه‌ها و عملکرد شهید رییسی دیده می‌شد.

وی اضافه کرد: معتقدم اگر رهبری یک سرباز می‌خواست، دقیقا تبلور و نمایش بیرونی‌اش شهید رییسی بود و او را می‌توان یک الگوی دست یافتنی و در دسترس دید.

بهادری جهرمی با اشاره به کتاب «برای خدا، برای مردم» گفت: این کتاب در دو بخش تنظیم شده است. بخش اول، مجموعه گفته‌ها، دیدگاه‌ها و بیانات همکاران شهید رییسی است و زاویه دید همکاران او را به نمایش گذاشته است؛ بدین معنی که از منظر همکاران شهید، او چگونه سلوک داشت و زندگی می‌کرد؟

در بخش دوم نیز نتیجه رفتارهای آن شهید را می‌بینیم. سوال اساسی این کتاب این است که آیا دولت آقای رییسی در طول این سه سال موفق بود؟ در بخش دوم به این پرسش پاسخ دادیم و گفتیم شهید رییسی که برای خداوند کار می‌کرد، بهترین عملکرد را در طول سه سال خود داشت. در هر وزارتخانه و هر حوزه به این پرسش پاسخ دادیم و عملکرد شهید رییسی در طول این سه سال را ارزیابی کردیم.

وی ادامه داد: باید اشاره کنم که در طول این سه سال به اندازه بیش از یک دولت دو دوره‌ای 8 ساله کار شده است. شرایط شروع به کار دولت رییسی بسیار سخت بود اما در این کتاب می‌بینیم که شهید رییسی کشور را با چه شرایطی تحویل داد. برای مثال صندوق بین‌المللی پول اذعان دارد که در این دوره، ایران به جزیره ای با ثبات در رشد اقتصادی تبدیل شد.

سخنگوی دولت شهید رئیسی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به روحیات شهید رییسی گفت: آیت الله رییسی کارکردن برای خدا را با هیچ چیز عوض نمی‌کرد؛ در برخی از جلسات، صحبت‌هایی مطرح می‌شد که مثلاً اگر فلان کار را بکنید، ممکن است ریزش رای صورت بگیرد؛ با این جملات ایشان به شدت عصبانی می‌شد و می‌گفت برای رای کار کردن شرک‌آمیز است و انگار چیزی را در کنار خداوند آورده‌اید. معتقدم که هیچ نفسانیتی در شهید رییسی دیده نمی‌شد.

او در پایان گفت: قدر مدیریت بحران شهید رئیسی در اوج بحران کشور دانسته نشد. در اوج بحران گرما و سرما مدیریت او در عرصه انرژی دیده نشد و در اوج تحولات اقتصادی، مدیریت او در عرصه دیپلماسی به چشم نیامد.

کدخداوردی دیگر نویسنده کتاب شهید رییسی گفت: در آخرین دیداری که اعضای دولت سیزدهم با مقام معظم رهبری داشتند، مجموعه‌ای از خصوصیات اخلاقی، اعتقادی، شخصیتی و سیره مدیریتی شهید رئیسی معرفی شد و مقام معظم رهبری تصریح داشتند که این خصوصیات باید به منظور معرفی رییس جمهور الگو ثبت شود. همین موضوع تلنگری برای ما شد تا یک کار علمی و پژوهشی در حوزه اندیشه‌های شهید رییسی انجام بدهیم.

وی تاکید کرد: کتاب «روایت رییسی» تاملی بر دوران ریاست جمهوری شهید رییسی و دیگر فعالیت‌های وی است و به ساماندهی، تبیین و توسعه شیوه مدیریتی شهید رییسی پرداختیم. بر همین اساس دین مداری، مردم مداری و دیگر بنیادهای اخلاقی شهید رییسی را بررسی کردیم.

وی اضافه کرد: شهید رئیسی رویکرد جهادی و انقلابی داشت؛ تعهد کاری او مثال زدنی بود و واقعا خستگی ناپذیر بود. البته مهمترین ویژگی ایشان ولایت مداری است که بخشی از این کتاب به صورت ویژه به این موضوع اختصاص پیدا کرده است؛ جالب است بدانید که او در جای جای صحبت‌های خود به اندیشه‌ها و بیانات رهبر انقلاب توسل می‌کرد. او فرمایشات رهبری را راهبرد اجرایی قلمداد می‌کرد و همه اعضای هیئت دولت را مکلف می‌کردند که بایسته‌های تحقق اندیشه‌های رهبری را فراهم کنند.

این نویسنده گفت: او معتقد بود که با حضور و مشارکت مردم همه مشکلات حل می‌شود و باید از نخبگان و اهالی حوزه و دانشگاه برای پیشبرد برنامه‌ها استفاده کرد. او جامعه را از حالت چشم انتظاری و نگاه به بیرون خارج کرد و ابعاد جدیدی را در حوزه دیپلماسی اقتصادی به روی ما گشود.

انتهای پیام/ 



منبع: خبرگزاری تسنیم

ارسال شده در  ژوئن 25, 2025 دسته‌ها  کتاب برچسب‌ها  اخبار ادبیات و نشر  برای شهید رئیسی کار برای «رأی جمع کردن» را شرک‌ می‌دانست  دیدگاهی بنویسید  [Image: «حاج‌جلال» در «قاب‌ ویژه‌ جنگ» نقد و بررسی می‌شود]   «حاج‌جلال» در «قاب‌ ویژه‌ جنگ» نقد و بررسی می‌شود


به گزارش خبرگزاری مهر، نشست «قاب‌ویژه‌ جنگ» با واکاوی روایت‌هایی از تصویر دفاع مقدس در قاب ادبیات روز دوشنبه اول بهمن در حوزه هنری برگزار می‌شود.

در این‌نشست که با ارائه‌ جمعی از نویسندگان و فعالان حوزه کتاب همراه است، ابعاد مختلف تصویر «دفاع مقدس» در ادبیات پایداری با نگاهی به کتاب «حاج جلال» مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

کتاب «حاج جلال» نوشته لیلا نظری گیلانده که توسط انتشارات سوره مهر منتشر شده یکی از آثار شاخص ادبیات پایداری است که سال ۱۴۰۰ موفق به کسب جایزه ادبی جلال آل احمد شد.

این کتاب، عاشقانه‌ای پر از صداقت،‌ احساس و پاکیزگی روستایی است که مخاطب با مطالعه آن متوجه می‌شود حاج جلال حاجی‌بابایی چگونه ازدواج کرد و به زندگی پرداخت. سنت‌هایی که در کتاب می‌خوانیم هر چند ممکن است امروز برخی از آن‌ها کمرنگ شده باشد اما در کتاب این سنت‌ها به درستی و خوبی منعکس شده است. «حاج جلال» فصیح‌ترین اثر از ادبیات جنگ است که مردم عادی با آن درگیر بوده‌اند.

در بخشی از این‌کتاب می‌خوانیم؛

از وقتی افروز وارد زندگی‌ام شد، قید درس و مدرسه را زدم و رفتم پیِ کارهای کشاورزی‌مان. دیگر به بیدارشدن‌های قبل از طلوع آفتاب و برگشتن بعد از تاریکی هوا عادت کرده بودم. دیگر بچه نبودم. حتی از نظر پدر و مادرم، جلال سابق نبودم و برای خودم مردی شده بودم؛ اما هنوز هم از افروز خجالت می‌کشیدم. هنوز هم اگر او را تنها توی خانه می‌دیدم، زیاد نزدیکش نمی‌شدم.

برنامه مورد اشاره، روز دوشنبه اول بهمن از ساعت ۱۵ در تماشاخانه ماه حوزه هنری برگزار می‌شود.




منیع: خبرگزاری مهر

ارسال شده در  ژوئن 21, 2025 دسته‌ها  کتاب برچسب‌ها  انتشارات سوره مهر, حوزه هنری انقلاب اسلامی, دفاع مقدس, دفاع مقدس (جنگ تحمیلی), نشست تخصصی  برای «حاج‌جلال» در «قاب‌ ویژه‌ جنگ» نقد و بررسی می‌شود  دیدگاهی بنویسید  [Image: مذاکره ارشاد با مجلس و دولت برای افزایش یارانه کتاب]   مذاکره ارشاد با مجلس و دولت برای افزایش یارانه کتاب


به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر امروز، 18 اردیبهشت‌ماه، در خلال بازدید از سی و ششمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسش تسنیم مبنی بر اینکه رهبر معظم انقلاب در بازدیدهایی که از نمایشگاه کتاب داشتند، بر کاهش قیمت کتاب تأکید داشتند، با توجه به روند صعودی قیمت کتاب در سال‌های اخیر، ارشاد چه برنامه‌ای برای مدیریت این حوزه دارد، گفت:
قیمت همه کالاها از جمله کتاب تابع یکسری متغیرهاست. این دغدغه رهبر معظم انقلاب و دیگر دغدغه‌مندان حوزه فرهنگ، جدی است. حوزه فرهنگ به علل مختلف نیازمند مراقبت‌هایی است؛ به این دلیل که مصرف فرهنگی ما از جمله در حوزه کتاب، کم است و وقتی متغیرها قیمت را بالا می‌برد، در مصرف اثر می‌گذارد.

وی به تخصیص یارانه‌ کتاب توسط دولت‌ها در ادوار مختلف برای دسترسی بیشتر اقشار مختلف مردم به کتاب اشاره و اضافه کرد: طی سال‌های گذشته در حوزه ارز اتفاقاتی رخ داد که این موضوع بر قیمت هزینه‌های بالاسری مانند زینک، کاغذ و مرکب اثر گذاشت؛ در حالی که حقوق و دستمزد تغییری نکرد.

وزیر ارشاد با بیان اینکه تلاش ارشاد بر این است که با تفاهم نسبی با دولتمردان در غیر حوزه فرهنگ، این حوزه نیز در یارانه‌ها و حمایت‌های موجود مورد توجه قرار گیرد، یادآور شد: در همین راستا از سال 1400 یارانه مصرفی برای حوزه کاغذ نداشتیم، شرایط را هم درک می‌کنیم.

 

.

 

 

وی با اشاره به تقلیل اقلام یارانه‌‌ای در سال‌های اخیر به برنامه ارشاد در گفت‌وگو با رئیس مجلس شورای اسلامی برای افزایش یارانه در حوزه فرهنگ اشاره و اضافه کرد: در گفت‌وگویی که با آقای قالیباف داشتیم، توجه دادن سازمان برنامه و بودجه و دولتمردان حوزه اقتصادی به حمایت از حوزه فرهنگ را مطرح کردیم تا یارانه حداقلی دیده شود.

به گفته صالحی؛ برای این منظور نامه‌ای به معاون اول نوشتیم و قرار بود جلسه‌ای نیز در این زمینه برگزار کنیم. این موضوع در دو روند پیگیری خواهد شد؛ نخست یارانه حمایتی کتاب را در بخش بالاسری بیشتر کنیم و دیگر اینکه یارانه خرید کتاب را افزایش دهیم تا از این طریق دسترسی به کتاب را بیشتر کنیم.

انتهای پیام/



منبع: خبرگزاری تسنیم

ارسال شده در  ژوئن 18, 2025 دسته‌ها  کتاب برچسب‌ها  اخبار ادبیات و نشر  برای مذاکره ارشاد با مجلس و دولت برای افزایش یارانه کتاب  دیدگاهی بنویسید  [Image: ترجمه «لبه تیغ» به چاپ شانزدهم رسید]   ترجمه «لبه تیغ» به چاپ شانزدهم رسید


به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «لبه تیغ» نوشته ویلیام سامرست با ترجمه مهرداد نبیلی به‌تازگی توسط انتشارات علمی و فرهنگی به چاپ شانزدهم رسیده است. این کتاب در سال ۱۳۴۱ برای اولین بار به چاپ رسید.

این رمان به داستان خلبانی آمریکایی می‌پردازد که به خاطر تجربیاتش در جنگ جهانی اول به زخم‌های روانی متعددی دچار شده و به همین خاطر، تصمیم می‌گیرد تا به دنبال معنایی والاتر در زندگی خود بگردد. این سفر معنوی و دگرگون کننده، او را در مسیر برخی از درخشان‌ترین کاراکترهای خلق شده توسط موآم قرار می‌دهد.

جستجوی معنای زندگی، تجربه‌های معنوی و فیزیکی، تضاد بین مادی گرایی و معنویت و شخصیت‌های متنوع از شاخصه‌های مهم این اثر است.

در فصل اول، ما با شخصیت اصلی داستان، «لری دارل» آشنا می‌شویم. او نامزدی خود با ایزابل را شکسته و تصمیم می‌گیرد به سفری درونی و بیرونی برای یافتن پاسخ‌های معنوی‌اش بپردازد. این تصمیم باعث می‌شود تا لری به هند سفر کند و در آنجا با معلمی روحانی ملاقات کند که به او در یافتن معنای زندگی کمک می‌کند.

چاپ شانزدهم این کتاب با ۳۸۰ صفحه و قیمت ۲۵۰ هزارتومان عرضه شده است.




منیع: خبرگزاری مهر

ارسال شده در  ژوئن 17, 2025 دسته‌ها  کتاب برچسب‌ها  انتشارات علمی و فرهنگی, کتاب و کتابخوانی, معرفی کتاب  برای ترجمه «لبه تیغ» به چاپ شانزدهم رسید  دیدگاهی بنویسید